Ливърпул победи с 3:1 Борнемут в мач от 2-ия кръг на Висшата лига. Антоан Семеньо откри резултата за гостите още в началото, но след това мърсисайдци обърнаха двубоя с голове на Луис Диас, Мохамед Салах и Диого Жота. "Червените" обаче трябваше да играят повече от половин час с 10 човека, след като новото попълнение Алексис Мак Алистър получи директен червен картон.

"Черешките" направиха перфектен старт на мача след груба грешка на домакините. В 3-ата минута Александър-Арнолд не успя да овладее и топката попадна в Доминик Соланке, който влезе отдясно в наказателното поле, но беше спрян точно преди да стреля. Кълбото обаче се озова в Семеньо, който със силен удар се разписа между краката на Върджил ван Дайк и в долния десен ъгъл на Алисон.

"Червените" опитаха да отговорят моментално, но удар на Ван Дайк с глава срещна напречната греда, а топката тупна пред голлнията, след което бе изчистена.

В 17-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Диого Жота беше задържан в наказателното поле от Антъни, но нито главният съдия, нито от ВАР дадоха знак, че има извършено нарушение и играта продължи.

Ливърпул продължи да натиска и изравни в 28-ата минута. лександър-Арнолд напредна по десния фланг и намери с хубаво подаване Жота пред наказателното поле, който овладя добре, влезе вътре в него и опита да намери Луис Диас. Топката се удари леко в играч на Борнемут и попадна в колумбиеца, който си я вдигна леко с десния крак и от въздуха не остави шансове на Нето с брилянтен удар за 1:1 в левия му ъгъл. Това бе втори гол за Диас в първите му два мача през сезона.

В 35-ата минута Александър-Арнолд намери Доминик Соболслай на десния фланг, след което унгарецът влезе в наказателното поле и бе фаулиран от Джо Ротуел, а главният съдия веднага посочи бялата точка. Салах изпълни дузпата и стреля в долния ляв ъгъл на Нето, който спаси. Топката обаче се върна в египтянина, който този път не сбърка – 2:1. С попадението си Салах изпревари Стивън Джерард и вече е на пето място в класацията на вечните голмайстори на мърсисайдци. Египтянинът има 187 попадения с червената фланелка. 

В последната минута от редовното време на първата част Ливърпул пропусна да вкара и трети гол. Коди Гакпо задържа добре пред наказателното поле и пусна пас за Александър-Арнолд вдясно. Английският национал залъга съперник и стреля с левия крак в близкия ъгъл на Нето, който обаче изби в корнер.

Четири минути след старта на второто полувреме Семеньо получи топката на центъра, реши да действа индивидуално и успя да стреля пред наказателното поле между трима играчи в червено, като кълбото профуча на сантиметри над напречната греда на Алисон. 

Малко след това тимът на Юрген Клоп пропусна да реши двубоя с трето попадение. Нето не успя да изчисти по най-добрия начин топката с глава след дълго подаване към наказателното му поле и тя попадна в Жота, който обаче не беше прецизен в изстрела си от дистанция и шутира в аут.

В 58-ата минута мърсисайдци останаха с човек по-малко, след като Алексис Мак Алистър влезе грубо с бутоните в глезена на Райън Кристи и главният съдия му показа директен червен картон.

Въпреки че останаха с 10 човека, Ливърпул стигна до трети гол бързо след това. В 62-ата минута Диас намери отлично на десния фланг с дълго подаване Александър-Арнолд, който с едно докосване остави топката за Собослай. Унгарецът шутира пред наказателното поле, получи се рикошет и той затрудни Нето, който изби, но там притича Жота, който не сбърка отблизо за 3:1. Веднага след това дебют за "червените" записа новият японски халф Уатаро Ендо, който замени Коди Гакпо.

Мърсисайдци направиха нов пропуск в 67-ата минута. Салах опита да изведе Жота отдясно в наказателното поле, но топката остана зад португалеца. Въпреки това, крилото достигна до нея, след което премина покрай Сенеси в пеналта и стреля в близкия ъгъл, но отново Нето парира изстрела му.

Двадесет минути преди края на редовното време Борнемут можеше да върне едно попадение. Тогава Семеньо получи на десния фланг, технично влезе навътре и в наказателното поле, след което намери резервата Кийфър Муур, който беше оставен съвсем сам на точката за дузпа, но нападателят шутира над вратата.

Шест минути преди края на редовното време гостите имаха нов шанс за попадение. Джъстин Клуйверт беше намерен в пеналта на отлична позиция и стреля с десния крак, но Алисон направи превъзходно спасяване. След това Соланке и влезлият като резерва Хамед Жуниор Траоре се сблъскаха в опит да направят добвака и топката излезе в аут.

Така Ливърпул записа първа победа от началото на сезона и има 4 точки от два мача. Борнемут пък остава с една точка.