Ливърпул обжалва червения картон на Алексис Мак Алистър от мача срещу Борнемут в събота, съобщиха английските медии. 

Тогава халфът бе изгонен малко преди да измине час игра, заради остро влизане срещу Райън Кристи, което не изглеждаше чак толкова грубо, но за което все пак съдията прецени, че трябва да го прати бързо в съблекалнята. 

Червените спечелиха мача така или иначе с 3:1, но са на път да загубят аржентинеца за мачовете срещу Нюкасъл, Астън Вила и Уулвърхемптън. 

Реферът Пол Тиърси, който бе ВАР, отдавна има история с Ливърпул и не поиска от арбитъра Томас Брамъл да прегледа отново ситуацията, което разбира се ядоса Юрген Клоп след мача. 

„Първоначално изглежда доста зле, но повторен поглед показва, че не става въпрос за безразсъдно действие. Той просто не уцели топката и леко докосна съперника над глезена. Това определено не заслужаваше червен картон“ заяви германецът. 

Сега мърсисайдци трябва да докажат, че съдията е направил явна и очевидна грешка. След мача дори босът на съперника Андони Ираола призна, че изгонването е изглеждало пресилено, а и според бившия съдия Дърмът Галахър действието не е заслужавало изгонване. Майк Дийн обаче смята, че кракът на Мак Алистър е бил вдигнат високо.