Ливърпул се разбра с Байерн Мюнхен за привличането на полузащитника Райън Гравеберх, който отдавна бе в плановете на Юрген Клоп. 

Трансферната сума е около 40 милиона евро (34 милиона паунда), а играчът ще подпише договор за 5 години с Червените. Трансферът ще бъде завършен след преминаването на медицинските тестове, които са насрочени за петък, 1-и септември. 

Гравеберх пропусна тренировката на баварците в четвъртък, което бе ясен знак, че трансферът му е близо. От Байерн искаха да си върнат платените за него 20 милиона паунда на Аякс и все пак да регистрират и известна печалба, което е факт, въпреки че клубът от Амстердам ще получи около 7,5% от сумата или около 3 милиона евро. 

Ливърпул набеляза играча още през миналата година, но тогава той избра да отиде в Мюнхен. Сега обаче мърсисайдци са на път все пак да го привлекат, въпреки че се заговори и за интерес от Манчестър Юнайтед. 

Счита се, че Гравенберх все още има сериозна възможност за развитие, като той ще бъде третото ново попълнение в средата на терена след Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай.