Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че позицията на клуба няма да се промени относно Мохамед Салах, въпреки спекулациите за евентуална изключително висока оферта за нападателя.

Клубът отхвърли предложение от 150 милиона британски лири за 31-годишния футболист от саудитския Ал Итихад в петък и каза, че счита темата за приключена. 

Това не попречи на медиите да предполагат, че шампионите на Саудитска Арабия са готови да увеличат офертата до около 200 милиона британски лири, но Клоп каза, че позицията на собствениците няма да се промени.

"Никой не дойде при мен и не ми каза, че нещо може да се случи. Сигурен съм, че щях да получа обаждане", коментира мениджърът след победата с 3:0 над Астън Вила. Египетският национал вкара третия гол в мача.

"И Мо нито за секунда не изглеждаше така, сякаш мисли за нещо друго освен за Астън Вила, участвайки във всички голове. Той има невероятни постижения, но това не е изненада. Салах е играч от световна класа, без съмнение, и аз съм наистина доволен, че е в моя отбор", добави Клоп.

Германецът беше попитан дали Салах му е казал мнението си за офертата.

"Не. Той не ми каза, но не трябваше. Той говори със своите тренировки, изяви и поведение. Имахме срещи тази седмица и те не бяха за това какво сме правили в миналото, а за това какво ще правим в бъдеще. Мо беше с играчите и имаше моменти, в които се включваше. Но не беше нещо като "това е само до следващата седмица" или подобно. Той е тук и мисли за клуба. Мо не трябва да идва в офиса ми и да ми казва "между другото, шефе . . . няма да отида". За мен това не беше тема за една секунда, честно казано, освен въпросите от медиите", заяви треньорът на "червените". 

Снимка: БГНЕС