Ливърпул победи с 3:1 ЛАСК Линц като гост на старта на мачовете в Група E на Лига Европа. Флориан Флекер откри резултата за австрийския тим през първата част, но след почивката мърсисайдци обърнаха двубоя с голове на Дарвин Нунес, Луис Диас и Мохамед Салах.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп смени целия титулярен състав в сравнение с последния двубой срещу Уулвърхемптън във Висшата лига, но това не се оказа от решаващо значение за крайния изход на срещата.

В първите минути на мача ЛАСК имаше инициативата. В 13-ата минута домакините организираха многоходова атака, при която топката бе центрирана в наказателното поле отляво, тя попадна в Жул, който овладя, обърна се и стреля, но топката бе блокирана от Ван Дайк и излезе в корнер.

Ъгловият удар бе изпълнен заучено, а това хвана неподготвена отбраната на „червените”, които в този мач играха в лилаво. Хорват центрира към далечния ъгъл на пеналта, където Фпекер бе оставен абсолютно сам. Играчът на домакините спря с едно докосване и веднага шутира по диагонала, като не остави  шансове на Келъ  хър за 1:0.

Ливърпул отговори с хубава атака и изстрел на Дарвин Нунес. Харви Елиът центрира в наказателното поле, където уругваецът надскочи всички и стреля с глава, но неточно.

Последва сериозен пропуск на Ван Дайк, който бе оставен непокрит след центриране от корнер, но бранителят не успя да стреля добре и вратарят спаси, а след това защитник изчисти в нов ъглов удар.

В началото на второто полувреме гостите се опитаха да упражнят натиск. Младият Бен Доук бе един от най-активните в отбора на Клоп по десния фланг и често притесняваше отбраната на съперника.

Именно след атака по десния фланг, в която се включи и Стефан Байчетич, мърсисайдци стигнаха до дузпа. Байчетич пусн пас към Луис Диас, който се намираше на няколко метра фронтално срещу вратата. Колумбиецът стреля неточно, но въпреки това бе атакуван много грубо от защитник на ЛАСК, а това бе достатъчно за рефера да посочи бялата точка.

Дарвин Нунес се нагърби с изпълнението на дузпата и бе точен в 56-ата минута. Само седем минути, Ливърпул направи пълен обрат. След страхотна бърза атака на гостите, Гравенберх бе изведен по дясното крило, стигна топката и центрира страхотно около границата на вратарското поле, където Луис Диас изпревари своя противник и с удар от няколко  метра прати топката в мрежата.

Всичко в сблъсъка бе решено две минути преди края на редовното време от голямата звезда на англичаните Мохамед Салах. Египетският национал се разписа от малък ъгъл, прокарвайки топката между краката на вратаря след асистенция на Дарвин Нунес.

Така Ливърпул оглави класирането в групата, след като в другата среща Роял Юнион и Тулуза завършиха 1:1. Следващият мач на "червените" в турнира e на 5 октомври срещу белгийците.