Липсата на европейски футбол дава предимство на Тотнъм в битката за топ 4. Това мнение изрази мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди днешното гостуване на "шпорите" във Висшата лига. Двубоят е тази вечер от 19:30 часа българско време.

"Тотнъм не е в евротурнирите. Челси също не е в Европа. Два големи отбора, които имат цяла седмица, за да тренират, нямат да пътуват, което е огромно предимство. Така че класирането за групите на Шампионската лига ще бъде голяма, трудна задача тази година заради добре отпочинали гиганти", каза германският специалист.

Клоп, който потвърди, че Трент Алекзандър-Арнолд ще се завърне в групата на "червените" след възстановяване от травма на бедрото, очаква различно предизвикателство в северен Лондон в сравнение с тези, когато мениджъри на "шпорите" бяха Жозе Моуриньо и Антонио Конте.

"И двата отбора ще играят футбол. Това са добри новини и донякъде нови, защото срещу Тотнъм в последните години се изправяхме срещу може би най-добрия отбор на контраатака. Невероятно е това, което бяха организирали там. Говорихме си за това на пресконференциите преди мачовете с тях - при загуба на топката, следващата намира Хари Кейн и след това той подава на Сон, който се озовава 1 на 1 с вратаря. Сега става въпрос за далеч по-задържащ топката състав, базиран на креативни идеи. Имат своите слабости, но притежават топ мениджър и ще ни създадат проблеми. Надявам се да сме максимално добре подготвени за това", добави мениджърът на мърсисайдци. /БГНЕС