Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд заяви, че футболистите не са загубили доверие в системата за видео асистенция на съдиите, предаде ДПА.

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп вече призова мачът с Тотнъм, загубен с 1:2, да бъде преигран заради "значителна човешка грешка", която отмени редовен гол на Луис Диас от Ливърпул.

Арнолд обаче заяви, че играчите са фокусирани върху играта си на терена. "Мисля, че решенията са решения, понякога са в твоя полза, понякога в твоя вреда", каза десният бек преди мача с Юнион Сен Жилоаз в Лига Европа.

"Това, което се случи през уикенда за нас като отбор и футболисти беше много разочароващо, но не зависи от нас. Нищо не можем да направим като играчи. Мачът свърши. Трябва да продължим напред", добави той.

"ВАР е система, която не можем да контролираме. Ние се доверяваме на съдиите и се надяваме да вземат правилните решения", каза още защитникът.

"Имаме още два мача преди паузата и имаме нужда да ги спечелим. Трудно ще бъде, но сме способни да го направим", завърши играчът на мърсисайдци.