Ливърпул взе втора победа в групата си в Лига Европа, след като победи с 2:0 белгийския Унион Сен-Галоа на своя „Анфийлд“. 

Червените не бяха впечатляващи, като почти до края водеха само с 1:0 след гола на Райън Гравенберх в края на първото полувреме, но в добавените минути стигнаха и до още един гол. Все пак те имаха предимство и не бяха притеснени особено от съперника. 

Юрген Клоп даде почивка на някои титуляри като Ван Дайк, Робъртсън, Матип, Собослай и Мак Алистър, правейки общо 9 промени в състава си, но Мохамед Салах стартира, а и Александър-Арнолд се завърна след контузия.  
 
Червените натиснаха още от началото и в 5-ата минута Салах пропусна да открие, като вратарят спаси удара му. Последва отменено попадение на Нунес след добавка поради засада, след което уругваецът направи един от чудовищните си пропуски.  
 
В 17-ата минута Салах намери съотборника си във вратарското поле, но той някак си стреля встрани. Ето затова Дарвин така и не може да се наложи в титулярния тим на Клоп.  
 
Домакините продължиха да имат предимство, но в средата на първото полувреме белгийците стреснаха съперника си, след като Нилсон засече свободен удар с глава, но прати топката над целта.  
 
Нунес предизвика спасяване с удар от малък ъгъл преди в 44-ата минута все пак пробивът да бъде направен. Александър-Арнолд стреля, вратарят на Сан-Галоа Морис не бе прецизен и изпусна топката, а Гравенберх бе на точното място, за да я довкара и да реализира първия си гол за отбора.  
 
В началото на втората част Алисон едва не си вкара комичен автогол, което щеше да бъде невероятен гаф, след като едва не отклони топката в собствената си врата след корнер.  
 
Клоп извади Салах на почивката, а отборът му продължи да търси гола на спокойствието, който обаче не идваше. Морис спаси удар на Жота с глава, а в 61-ата минута изби и опит на Гравенберх към далечния ъгъл. 

Белгийците се опитваха да бъдат по-остри, но без да стигат до добри ситуации. Интригата все пак се запазваше. В 80-ата минута Луис Диас пропусна да реши всичко, след  като стреля в гредата. Къртис Джоунс също не намери целта. 

В крайна сметка в добавеното време Диого Жота подпечата успеха, когато се разписа при контраатака с нисък удар. Така Червените имат 6 точки и са лидери в групата, докато белгийците остават с 1. 
 
Съставът на Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (63 Гомес), Конате, Куанса, Цимикас, Елиът, Ендо (46 Джоунс), Гравенберх (79 Собослай), Салах (46 Диас), Нунес (46 Мак Алистър), Жота