Ролята на крайните бранители в съвременния футбол започна да се променя все по-осезаемо и сякаш бе неизбежно това да застигне и Трен Алекзандър-Арнолд от Ливърпул. Считаният за един от най-добрите играчи на своя пост играч, коментира някои ключови разлики, които са променили осезаемо играта му.

Когато си поставен в дясната зона на терена, единствените ти опции са за пасове напред, назад или вляво. Сега, когато имам по-централна роля, имам малко повече възможности“, споделя английският национал пред Football Daily.

Тази промяна за пръв път бе използвана от Хосеп Гуардила в Манчестър Сити. Той използва за целта Жоао Кансело и по този начин тимът му винаги изглеждаше, че разполага с числено предимство в противниковата половина при изнасянето на топката. В последствие Микел Артета стори същото с Олександър Зинченко в Арсенал и отново ползите за целия тим бяха налице. Сега Юрген Клоп пробва нещо подобно и е видимо, че Ливърпул се радва на добри резултати от старта на новата кампания.

Алекзандър-Арнолд едва не се превърна в тотален провал през миналия сезон, тъй като най-често бе винен за грешките в защита. Сега отново е на почит на „Анфийлд“, защото реално играе в ролята на централен полузащитник, когато отборът му атакува.