Ливърпул победи с 3:0 Нотингам в мач от 10-ия кръг на Висшата лгиа. Диого Жота, Дарвин Нунес и Мохамед Салах донесоха успеха на „червените“. Така мърсисайдци поне временно се изкачиха на третото място в класирането. 

Още от началото домакините поеха контрола над двубоя. Диого Жота стреля с глава при корнер, но при изпълнението му нямаше достатъчно сила, а топката тупна в земята и Мат Търнър без проблем я улови.

В 21-ата минута Трент Александър-Арнолд отправи силен шут от дистанция, който попадна в главата на Сангаре. Играта бе спряна, за да може медицинския екип да помогне на футболист на Нотингам. 

Нунес получи отличен шанс за гол осем минути след това заради подхлъзване на противников играч. Това позволи на паса на Салах да стигне до нападателя, който отбаче от малък ъгъл не успя да преодолее стража на гостите. След това уругваецът стреля с глава при последвалия корнер, но ударът му мина над напречната греда.

Ливърпул откри в 31-ата минута, когато мърсисайдци организираха бърза контраатака. Салах пусна пас към Нунес, а той нанесе хубав изстрел, който обаче бе избит от Търнър. Топката попадна в свободния Жота, който я прати в опразнената врата за 1:0.

Пет минути след това домакините стигнаха до нов гол. Салах изведе Собослай в пеналта, а унгарецът от малък ъгъл пусна пас към Нунес почти на голлинията на вратата. Уругваецът нямаше как да сбърка от подобна позиция и удвои преднината на Ливърпул.

В 40-ата минута самият Собослай бе близо до попадение след удар от границата на наказателното поле. Неговият шут обаче бе спасен от Мат Търнър. Две минути след това пък Дарвин Нунес опита задна ножица , която притежаваше силата, но не и точността, за да затрудни вратаря на гостите.

В 57-ата минута Ливърпул създаде нов добър шанс за гол. Собослай получи около наказателното поле и пусна пас надясно към нахлуващия Харви Елиът. Той пък директно стреля, но топката рикошира от противников играч и излезе.

В 77-ата минута резултатът стана класически. Собослай намери с дълъг пас Салах, Търнър излезе напред, но не успя да изчисти топката и остави вратата си празна. Салах не сбърка и вкара за 3:0. В края Гакпо вкара четвърти гол след остър пас на Харви Елиът отдясно. Попадението обаче бе отменено заради засада.

С тази победа Ливърпул вече има 23 точки и продължава преследването с Манчестър Сити, Арсенал и Тотнъм. Нотингам пък е в серия от шест двубоя без победа и с десет точки е малко над зоната с изпадащите отбори.