Колумбийската полиция претърсва планинска верига в северната част на страната за отвлечения баща на нападателя на Ливърпул Луис Диас. Майката на Диас е спасена, но колумбийските власти продължават издирването на баща му, като играчът се е прибрал у дома, за да бъде с членове на семейството.

Полицията извършва въздушни патрули в планинската верига Периха, която пресича границата с Венецуела и е покрита с гора. В публикация в социалните медии генералният директор на колумбийската полиция Уилям Саламанка лично посети операцията, за да "отдаде значимото на нашите командоси за тяхната смелост и отдаденост да го спасят жив и здрав".

Полицията предложи награда на стойност около 39 хиляди британски лири (47 300 долара) за информация, водеща до спасяването на Луис Мануел Диас.

В понеделник Саламанка призова за предпазливост по отношение на съобщенията, че Луис Мануел може вече да е извън Венецуела, посочвайки трудността при преминаването през планините Периха.

И ФИФА, и Колумбийската футболна федерация предложиха подкрепа на 26-годишния Диас, докато Ливърпул позволи на нападателя да се завърне у дома.

След домакинската победа с 3:0 над Нотингам Форест в неделя, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че подготовката за мача е била "най-трудната, която съм имал в живота си".

Ливърпул привлече Диас от Порто през януари 2022 година за 37.5 милиона британски лири, която включва допълнителни 12.5 милиона бонуси.