Ливърпул се класира на четвъртфинал за Купата на Лигата в Англия след победа с 2:1 като гост на Борнемут. Голове на Коди Гакпо и Дарвин Нунес донесоха успеха на мърсисайдци. За Черешките точен беше Джъсти Клуйверт.

Ливърпул поведе през първото полувреме след попадение на Коди Гакпо. Нападатгелят от Нидерландия се разписа с добавка, след като вратаря на Борнемут изби удар на Харви Елиът. След паузата Салах пропусна с глава добро положение, преди да се стигне до попадение, което изравни резултата за Борнемут.

Джъстин Клуйверт се разписа след корнер. Той засече с глава топката на далечната греда, след грешка на вртаря Келехер, който се размина с топката. Така фамилия Клуйверт отново се разписа срещу Ливърпул. Бащата на Джъстин – Патрик, също има гол срещу мърсисайдци.

Радостта на Борнемут трая кратко. 6 минути след това Трент Аликзандър-Арнолд подаде към Дарвин Нунес, който отново изведе Ливърпул напред. Пасът на защитника бе над 50 метра, Нунес не овладя добре, но пое топката от тъча влезе навътре и с красив удар не остави шансове на вратаря.

За уругвайския нападател това е първия случай в кариерата му за Ливърпул, в който вкарва в три поредни мача. Той се разписа и срещу Тулуза в Лига Европа и Нотингам Форест във Висшата лига.