Ливърпул си осигури първото място в група Е на Лига Европа и стигна до 1/8финалите на турнира след категорично 4:0 над ЛАСК Линц на „Анфийлд“. 

Червените показаха повече класа и майсторство, за да спечелят и да подобрят актива си до 12 точки. Равенството между Тулуза и Сен-Галоа от 0:0 остави френският тим с 4 точки назад преди последните мачове. 

Домакините откриха още в 12-ата минута, когато Луис Диас вкара с глава след подаване на Джо Гомес. Това се случи малко след като от чиста позиция Гакпо стреля над целта. 

Нидерландецът обаче се реваншира малко по-късно и направи 2:0 в 15-ата минута. Диас изведе Салах отдясно, а египтянинът намери Гакпо пред вратата за лесен завършек отблизо. 

Последва важна намеса на Цимикас, който изби от голлинията удар на Любичич. В 32-ата минута гръцкият защитник бе близо до страхотен гол, след като стреля от около 25 метра, но топката се отби от гредата и ЛАСК оцеля. 

Малко преди паузата Салах не успя да комбинира отново с Гакпо за попадение, като този път пасът му не бе прецизен, а малко след това бе намерен от Елиът, но стреля право във вратаря и така паузата дойде при 2:0. 

Скоро след подновяването на играта обаче, Ливърпул получи дузпа, когато вратарят Лавал фаулира Гакпо. Салах спокойно вкара 199-ия си гол за Червените от бялата точка и направи 3:0. 

Последва греда за Гакпо, а в 56-ата минута Клоп направи тройна смяна, като извади Салах, който ще трябва да почака още малко за юбилейния си гол. Лавал спаси удар на Елиът, а в 59-ата минута скоро влезлия Нунес не успя да вкара, след като вратарят на съперника го спря. 

След това обаче имаше работа и за Келъхър, който първо спря измъкналия се срещу него Мустафа, а в 76-ата минута отрази и силен удар  на Усор. 

В 94-ата минута обаче, Александър-Арнолд изведе отлично Гакпо, който заби 4-ия гол, за да спечели тимът много убедително. 

Съставът на Ливърпул: Келъхър, Гомес, Конате (56 Джоунс), Куанса, Цимикас (82 Чеймбърс), Гравеберх (82 Брадли), Ендо, Елиът, Салах (56 Нунес), Гакпо, Диас (56 Александър-Арнолд)