Eдин от най-важните играчи на Ливърпул – Трен Александър-Арнолд, ще отсъства от терените за няколко седмици, обявиха от клуба. 

Новината е много лоша за лидера във Висшата лига, като причината е минимално разкъсване в коляното, което обаче му създава дискомфорт. 

„В последния ни мач срещу Арсенал Трент опъна коляното си и се оказа, че има минимално разкъсване на една от връзките, така че ще му трябва време за възстановяване. Той ще отсъства за няколко седмици и със сигурност ще ни липсва много” заяви помощник-треньорът Пеп Линдерс. 

Според английските медии Александър-Арнолд няма да играе поне 3 седмици. Утре Ливърпул срещу Фулъм в първи мач от полуфиналите за „Карабао Къп”, а футболистът ще пропусне още втория мач срещу лондончани, гостуването на Борнемут и мача от 4-ия кръг за ФА Къп. На този етап целта е да бъде на линия за мачовете с Челси и Арсенал на 31 януари и 4 февруари, но засега не е сигурно, че ще играе в тях. 

Английският национал е ключова фигура за Ливърпул, като през този сезон изпълнява функции на десен защитник и вътрешен халф. На негово място в защита при това положение вероятно ще играе 20-годишния северноирландец Конър Бейли. Както е известно Червените са и без Мохамед Салах заради турнира за Купата на Африка.