Победният ход на Ливърпул през новата година продължава. Играчите на Юрген Клоп, който са без Мохамед Салах, победиха 4:0 като гост Борнемут в мач от 21-ия кръг на Висшата лига.

Дарвин Нунес откри в 49-ата мин. В 70-ата Жота удвои. Португалецът вкара и 3-и гол 10 мин по-късно. Дарвин пък отбеляза второто си попадение в добавеното време на срещата.
С трите точки мърсисайдци дръпнаха 5 точки пред конкурента за титлата Манчестър Сити. "Гражданите" на Пеп обаче са с мач по-малко


.

Домакините стартираха по-добре срещата. Още в първите минути "черешките" натиснаха Ливърпул и стигнаха до няколко последователни корнера. При един от тях бранителите на "червените" не се бяха подредили добре, но до гол във вратата на Алисон не се стигна.

Чак в 19-ата мин Ливърпул погледна към вратата на Борнемут. Алексис Макалистър стреля от далечна дистанция, но ударът премина встрани от далечната греда на вратата на Нето.

Първият точен изстрел за мърсисайди пък бе отправен Дарвин Нунес в 25-ата минута.

В самия край на полувремето домакините направиха две опасни атаки. В първата ситуация Клуйверт не бе точен, а малко след това Кристи не успя да уцели добре топката отблизо след центриране по земя на нидерландеца.

Ливърпул започна добре второто полувреме и още в 49-ата минута гостите откриха резултата. Конате отправи силно подаване напред от централната зона. Къртис Джоунс овладя и продължи към Жота. Португалецът веднага намери в наказателното поле Нунес, който с много прецизен удар с десния крак прати топката в ъгъла на вратаря на Борнемут.

В 52-рата минута гостите претендираха за дузпа, след като Забарний препъна Жота на самата линия на наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка.

В 70-ата мин Ливърпул реши всичко. Мърсисайци отнеха топката в центъра на терена. Дарвин се пребори за едно висока топка. Тя попадна у резервата Гакпо, който пък продължи към нахлуващия на скорост Жота. Португалецът с диагонален удар пък не остави шансове на Нето.

10 мин по-късно резултатът стана класически. Точен за отбора на Юрген Клоп отново бе Диого Жота. Нунес бе изведен по лявото крило. Офанзивният футболист обърна топката, която стигна до десния фланг, където бе Конър Брадли. Младежът веднага видя свобония на дузпата Жота. Португалецът опита да стреля от движение, но шутът му не се получи. Все пак топката остана около краката му и той стреля отново, този път неспасяемо във вратата на съперника.

В добавеното време на срещата Ливърпул удари за 4-и път. Втория си гол в срещата отбеляза и Дарвин Нунес. Нападателят Дарвин Нунес овладя перфектно центриране от Джо Гомес в наказателното поле и стреля към вратата. Топката рикошира в бранител и попадна в долния десен ъгъл на Нето.


Борнемут - Ливърпул 0:4

Борнемут: Нето, Аарънс, Забарний, Мефъм, Хил, Кук, Кристи, Синистера, Клуйверт, Тавърниър, Соланке

Ливърпул: Алисон, Брадли, Конате, Ван Дайк, Гомес, Елиът, Мак Алистър, Джоунс, Диас, Жота, Нунес