Капитанът Върджил ван Дайк разсея съмненията около бъдещето му в английския футболен клуб Ливърпул в интервю за подкаста Men in Blazers. Централният защитник заяви часове по-рано, че не е сигурен дали ще остане при "червените" след оттеглянето на мениджъра Юрген Клоп, но след това каза, че е "напълно отдаден" на отбора и иска "тази година да бъде специална".

32-годишният Ван Дайк има по-малко от 18 месеца по договор с Ливърпул.

"Думите ми бяха извадени контекст. Искам да се разбере ясно, че съм напълно отдаден на клуба. Обичам Ливърпул и обичам феновете", заяви Ван Дайк за Men in Blazers, цитиран от агенция PA Media.

Ливърпул не само е начело на Висшата лига след преполовяването на сезона, а освен това мърсисайдци се борят за трофеи на още три фронта. Ван Дайк заяви, че не иска да отвлича вниманието на феновете и съотборниците си с приказки за самия него си.

"Не става въпрос за мен. Става въпрос за нас и винаги е било така. Преди пет дни никой не говореше за договора ми и сега тези приказки изглеждат нелепи. Напълно съм фокусиран върху футбола и искам тази година да бъде специална", продължи той.

"Информацията от преди няколко дни бе шокираща за всички, включително за хората, които сме свързани с клуба. Ние обаче имаме определени цели, които мечтаем да постигнем. Те не са се променили и сме напълно съсредоточени. Обожавам всяка секунда, в която съм капитан на този отбор".

Снимка: БГНЕС