Ливърпул се е защитавал като „отбор от кръчмата“. Това обяви Рой Кийн в типичния си стил след дербито срещу Арсенал, което мърсисайдци загубиха с 1:3. 

Хората на Юрген Клоп допуснаха сериозни грешки при два от головете на съперника и така преднината им на върха в класирането бе намалена на 2 точки. Особено фрапираща бе неточността за второто попадение на домакините, за което Върджил ван  Дайк пое отговорността, но той се позиционира лошо и за първия гол. 

„По отношение на интензитета още от първата секунда, не мога да повярвам колко зле бе Ливърпул. Поздравления за Арсенал и за тяхната агресия, но головете, които Ливърпул получи бяха сякаш се защитаваше кръчмарски отбор“ заяви Кийн. 

„Защитниците ненужно усложняват играта в момента. Не знам защо просто не избият топката с глава напред. Толкова е просто. Сега харесваме играчи, които са технични, но не и аз. Когато усетиш опасност, просто изчисти. Ако се колебаеш, просто избий с глава“ добави ирландецът. 

„Разочарован съм от играта на Ливърпул, но все пак това е едва втората им загуба за сезона и съм сигурен, че ще реагират, защото те са топ-отбор. Очаквахме обаче повече от тях. И все пак може би сме твърде критични и трябва да отдадем заслуженото на Арсенал, защото те може би искаха повече да спечелят“ каза още Кийн.