Ливърпул победи с 3:1 Бърнли в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. Диого Жота (31), Луис Диас и Дарвин Нунес вкараха головете за успеха на "червените", а почетният гол за гостите бе дело на Дара О'Шей.

С успеха тимът на Юрген Клоп си върна първото място, след като за кратко бе изместен от Мачестър Сити, който обаче е с мач по-малко.

Първото положение в срещата бе за Бърнли. Амдуни получи пред наказателното поле и с едно движение елиминира Върджил Ван Дайк и стреля по диагонала, но Келъхър показа класа и изби с една ръка.

"Червените" отговориха с хубава атака и мощен изстрел на Трент Александър-Арнолд от дистанция, но топката профуча над напречната греда. В 31-ата минута Ливърпул откри резултата. Топката бе центрирана от корнер в наказателното поле, където вратарят Трафорд не разчете действията си и се сблъска със свой съотборник. От това се възползва Жота, който с глава реализира в опразнената врата.

В последните секунди на първото полувреме гостите също стигнаха до ъглов удар, който доведе до гол. Топката бе центрирана към Дара О’Шей около точката на дузпата, където Уатару Ендо закъсня, а бранителят на Бърнли прецизно успя да я насочи в горния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

В началото на второто Ливърпул упражни натиск, който даде резултат. В 52-ата минута „червените” пресираха и гостите сгрешиха при оранизиране на атака. Топката попадна в резервата Харви Елиът, който центрира, а след рикошет в бранител, Луис Диас реализира с глава отблизо.

След допуснатия гол, футболистите на Бърнли вдигнаха оборотите и стигнаха до две великолепни възможности само в рамките на три минути. Първо Одоберт не успя да стреля добре от въздуха, въпреки че не бе обезпокояван от никой на границата на пеналта. Малко по-късно Фофана излезе сам срещу Келехър, но техничният му удар по диагонала мина покрай левия страничен стълб.

Ливърпул отговори подобаващо, като на свой ред стигна до много добри положения, които обаче бяха пропилени от Диого Жота и Джарел Куанса. Логично се случи и домакините стигнаха до трети гол в 79-ата минута. След разиграване от корнер, Елиът центрира към Дарвин Нунес, който с глава, макар и от трудна позиция успя да насочи топката във вратата. 20-годишният халф записа втората си асистенция в срещата.

В продължението на срещата Нунес имаше две възможности, но при първата ударът му бе спасен от вратаря на Бърнли, а при втория изстрел топката попадна в тялото на бранител.

Бърнли остава в зоната с изпадащите отбори. Тимът на Венсан Компани заема 19-о място с 13 точки, на 7 от 17-ия Лутън, който е и с мач по-малко.

Ливърпул - Бърнли  3:1

Голмайстори: 1:0 Жота (31), 1:1 О'Шей (45), 2:1 Диас (52), 3:1 Нунес (79)

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Куанса, Ван Дайк, Робъртсън, Макалистър, Ендо, Джоунс, Жота, Нунес, Диас

Бърнли: Трафорд, Асиньон, О’Шей, Естеве, Делкроа, Браунхил, Берге, Рамзи, Одоберт, Фофана, Амдуни