Мениджърът на английския Ливърпул Юрген Клоп увери, че вярва, че младите футболисти ще изпъкнат при отсъствието на доста от основните играчи на мърсисайдци, които са контузени преди утрешното домакинство срещу Лутън във Висшата лига.

Лидерът във временното класиране в Англия ще бъде без Диого Жота и Къртис Джоунс за мача на стадион "Анфийлд", а Дарвин Нунес е под въпрос след като и тримата пропуснаха победата над Брентфорд през миналия уикенд. Ливърпул не можеше да разчита и на вратаря Алисон, Трент Алекзандър-Арнолд, Доминик Собослай и Тиаго Алкантара.

"Бих искал да кажа, че нямаме проблеми, но имаме някои. Алисон не е на разположение заради мускулна контузия и не знаем за колко дълго, но определено няма да се върне в близко бъдеще", заяви Клоп.

"Освен това Диого има проблем с коляното и е извън сметките, както и Къртис. При Диого Жота възстановяването очевидно ще отнеме месеци", добави германецът.

Юрген Клоп вярва, че настоящата ситуация дава повече възможности за играчи като Конър Брадли, който впечатли при скорошните си изяви с първия тим.

"Ние сме там, където сме, заради тях. Те наистина се справиха на ниво. Ще имат още възможности. Футболисти, които показаха какво могат като Джеймс Макконъл или Боби Кларк, Люис Кумас и Джейдън Данс. Това са страхотни таланти и ще видим какво можем да направим с тях", каза още мениджърът на Ливърпул.

"Силата на Лутън са статичните положения, но трябва да добавя, че играят много уверено. Дори в мачовете, които загубиха, те се надиграваха. Имахме труден мач там, но сега ни чака различен двубой", завърши Клоп.