Юрген Клоп толкова се зарадва на победата над Лутън с 4:1 снощи, че я сравни със знаменития обрат срещу Барселона от 2019-а в Шампионската лига. 

Червените губеха на почивката, но след нея се развихриха, за да стигнат до категоричния успех, който ги изведе с 4 точки аванс в класирането и всичко това без редица основни футболисти. 

Трудно е да приемем, че този двубой може да се конкурира с онзи срещу каталунците след 0:3 в първия мач тогава, но все пак триумфът бе важен в битката за титлата. 

„Това бе една от онези вечери, след които е трудно да спрем да говорим. Много съм щастлив. Второто полувреме бе истинска гръмотечна буря. Уау! В бъдеще ще споневам този мач на няколко пъти. Преди време обещах на играчите си, че няма да давам за пример двубоя с Барселона, но сега ще го направя и ще наруша обещанието си. Просто обстоятелствата бяха близки преди сблъсъка. Липсваха ни много футболисти, но момчетата просто не мислеха кой отсъства“ заяви Клоп. 

„Да се игнорираш от проблемите изобщо не е лесно и на мен също ми трябваше известно време, за да свикна с мисълта, след като стана ясно кой няма да играе. След това обаче, когато вече стана ясно какво можем да направим, бях спокоен. За играчите този мач с Лутън бе техният срещу Барселона. Трудна ситуация, много възможности да се предадеш, но видях една група готова да се бори. Ако се отърсиш от лошите мисли можеш да полетиш и точно това направиха играчите“ радваше се германецът, който не можеше да разчита на 11 играчи от  първия тим.