Асистент мениджърът Пеп Линдерс се надява нападелят Мохамед Салах да бъде готов за предстоящия финал на Ливърпул за Купата на Лигата срещу Челси, но египтянинът най-вероятно ще бъде под въпрос до последно. Салах и Дарвин Нунес не играта в сряда срещу Лутън, но бяха на терена през уикенда срещу Брентфорд.

"Ще видим за Доминик (Собослай), Дарвин и Салах. Имаме още два дни и ще видим тогава дали те могат да играят. Ще бъде страхотно, ако могат", заяви той, цитиран от агенция Ройтерс.

"Къртис (Джоунс) има изкълчване в глезена и вероятно ще отсъства до паузата за националните отбори. Трент (Алекзандър-Арнолд) има травма в коляното и ще бъде аут за същия период от време. Диого Жота има сходна контузия и ще се завърне след международните мачове. Все още обаче не знаем кога точно ще се случи това".

Линдерс заяви, че през този сезон на Ливърпул му се наложи да прави няколко състава и причина за това са безбройните контузии.

"В Нидерландия на това му казваме, че всеки недостатък си има своето предимство. Контузените бяха заменени от млади футболисти, които не бяха играли от известно време. Те обаче се включиха много добре и това ни радва", каза още той.