Контузиите в Ливърпул продължават с пълна сила. Вчера "червените" победиха Челси във финала за "Карабао Къп" с 1:0, а участие в мача на "Уембли" заради различни травми не взеха Алисон Бекер, Жоел Матип, Стефан Байчетич, Тиаго Алкантара, Доминик Собослай, Трент Александър-Арнолд, Мохамед Салах, Дарвин Нунес, Къртис Джоунс и Диого Жота.

Това наложи използването на много млади момчета от академията на "червените", които в крайна сметка се справиха със задачата. Ужасяващата новина за Юрген Клоп и щаба му е двете нови контузии в тима - на Райън Гравенберх и на Уатаро Ендо. Нидерландският халф напусна принудително в средата на първото полувреме след грубо влизане от страна на Мойсес Кайседо. След края на мача германският наставник заяви, че няма счупване, но опасенията са за проблеми със сухожилията в глезена.

Японският полузащитник игра всичките 120 минути, но напусна стадиона на патерици и с обездвижен ляв крак, който бе сложен в шина, припомня Фокус. Все още не е ясно какво е състоянието им, но при всяка вероятност и двамата ще пропуснат предстоящия мач за ФА Къп срещу Саутхемптън.