Ръководството на Ливърпул вече е осъществило първи контакт с агента на треньора на Байер Леверкузен Чаби Алонсо, съобщава британският таблоид Мирър.

Испанският специалист, който се представя страхотно начело на Байер и е на път да донесе на клуба първа шампионска титла в историята, е спряган за следващ мениджър на Ливърпул след изненадващата новина, че Юрген Клоп ще си тръгне от "Анфийлд" след края на сезона.

Алонсо е считан за един от най-добрите млади треньори в Европа и често е свързван както с Байерн Мюнхен, така и с Реал Мадрид, като желанието на "червените" е да изпреварят конкуренцията и поради това те вече са започнали да работят по привличането на Алонсо и са разговарял с неговия агент Инаки Ибанес.

В кариерата си на футболист Алонсо игра за Ливърпул, Реал Мадрид и Байерн, а сега един от тези три клуба е най-вероятната му следваща дестинация в треньорската кариера. Байерн Мюнхен също ще се раздели със своя наставник Томас Тухел в края на кампанията и Алонсо е спряган за вариант за наследник на Тухел. От своя страна Карло Анчелоти има договор с Реал Мадрид и за сезон 2024/25, така че към момента Кралският клуб не е активен на този фронт.

В същото време вчера спортният директор на Байер Леверкузен Симон Ролфес обяви, че вярва, че Алонсо ще води тима и през следващия сезон. Най-важното за един треньор е да чувства добре и да има усещането, че е на правилното място. Чаби е казвал много пъти, че това е така", коментира Ролфес, който докара Алонсо на "БайАрена".