Ливърпул не може просто да разчита, че Върджил ван Дайк ще надвие Ерлинг Халанд в дуел един на един по време на предстоящото дерби от английското първенство по футбол между Ливърпул и Манчестър Сити, заяви мениджърът Юрген Клоп. Германецът подчерта, че при шампионите има и други много опасни играчи, което автоматично изключва старомодното пазене човек на човек.

"Футболът вече не работи по този начин. Ако Халанд не вкара, това винаги е добре дошло. Те обаче имат редица различни опции", заяви Клоп, цитиран от агенция ДПА.

"Ако Върджил ван Дайк успее да извади Халанд от играта, то тогава Фоудън ти вкарва от 30 метра в далечния ъгъл. Кевин Де Бройне е способен на абсолютно същото, а те разполагат още с Родри, Бернардо Силва и други. Не помислям и за секунда, че двамата ще играят постоянно един на един. Единоборства между Ван Дайк и Холанд със сигурност ще има и се надявам ние да сме печеливши, но футболът е много повече от това.

"Ерлинг Халанд е изключително интелигентен и това си личи по движението му по терена. Той винаги успява да се постави в добра позиция и умее да отбягва най-добрите футболисти на съперника".

Ливърпул планираше да играе с Ибрахима Конате и Ван Дайк в центъра на защитата, но първият получи контузия по време на мача в Лига Европа срещу Спарта Прага. Клоп не е оптимист за участието на френския бранител, но също така няма никакви притеснения от това да заложи на новобранеца Джарел Куанса.