Спортният директор на Байерн Мюнхен Макс Еберл призна, че клубът няма да търси Юрген Клоп за позицията треньор през лятото. Тогава Томас Тухел ще напусне баварците. В същото време Клоп ще се раздели с Ливърпул.

"Няма да се обаждам на Юрген Клоп да му предлагам работата ни. Знам какво значи, когато Клопо каже, че енергията му се изчерпва. Малко хора могат да съдят по-добре от мен, защото съм минал през това. Затова няма да му се обаждам", сподели цитираният от Фокус Еберл пред "Билд". Припомняме, че бившият футболист на Байерн зае наскоро позицията на спортен директор в германския първенец.

Томас Тухел ще си тръгне от "Алианц Арена" по взаимно съгласие заради незадоволителните резултати на отбора този сезон. В същото време Клоп приключва периода си на "Анфийлд", който започна през есента на 2015-а, тъй като той призна, че вече е уморен психически.

По ирония на съдбата както Ливърпул, така и Байерн се интересуват от наставника на Байер Леверкузен - Чаби Алонсо. До момента през сезона "аспирините" са единственият непобеден отбор от топ първенствата в Европа и са първи в Бундеслигата.