Ливърпул официално обяви назначаването на Ричард Хюз за новия спортен директор на клуба, който ще започне работа след края на този сезон. 

44-годишният Хюз прекара последното десетилетие като технически директор в Борнемут, преди наскоро да се оттегли. Той е първото назначение на Майкъл Едуардс, който пък наскоро бе обявен за Изпълнителен футболен директор във „Фенуей Спортс Груп“, която притежава Червените. 

Двамата се познават отдавна и ето че сега отново ще имат възможност работят заедно. 

„Много съм горд това, че ми бе предложена тази възможност. Ливърпул е уникален клуб и съм благодарен, че ще мога да работя на това ниво. Хората често говорят за бляскавото минало на организацията, но това, което е най-важно за мен е настоящето и бъдещето“ заяви Хюз. 

Една от първите му задачи, ако не и най-важната, ще бъде намирането на заместник на мениджъра Юрген Клоп, който си тръгва след края на кампанията. Освен това ще трябва да убеди звездите Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Трент Александър-Арнолд да подновят договорите си, след като настоящите им контракти за до лятото на 2025-а.