Свен-Горан Ериксон осъзна една от дългогодишните си мечти да ръководи Ливърпул на "Анфийлд", като бе край тъчлинията за благотворителния двубой на легендите с Аякс в емоционален ден в Мърсисайд. Бившият селекционер на Англия, който е фен на "червените" от дете, разкри, че е бил диагностициран с рак през януари, признавайки, че "му остава максимум година живот".

Ериксон бе поканен от Ливърпул, за да ръководи отбора с легенди на мърсисайдци - в треньорския му щаб бяха бивши футболисти на "червените" като Йън Ръш, Джон Олдридж и Джон Барнс, като получи бурни аплодисменти на крака от привържениците по трибуните при излизането си от тунела. Двубоят на "Анфийлд" бе с благотворителна цел - за събиране на средства за LFC Foundation и Forever Reds.

 

 

Аякс поведе с два гола разлика до почивката след попаденията на Дерк Боригтер и Кики Мусампа, но Ливърпул се разписа четири пъти пред легендарната трибуна "Коп" благодарение на Грегори Винял, Джибрил Сисе, Набил Ел Жар и Фернандо Торес.

"Спомен за цял живот. Всеки беше победител днес. Беше прекрасно, абсолютно невероятно. Всичко от химна "Никога няма да вървиш сам" до остатъка от мача. Мисля, че бяхме по-добрият отбор дори през първото полувреме. Винаги се притесняваш, когато губиш, но първата част беше много силна и изключително добра втора. Но големите победители бяхме всички ние", сподели Ериксон след срещата.