Очаква се защитника на Аталанта Джорджо Скалвини да отсъства от терена поне един месец след мускулна травма. Това означава, че италианския национал ще пропусне мачовете с Ливърпул в Лига Европа. Италианският национал бе принуден да напусне терена през второто полувреме на победата на Аталанта над Наполи с 3:0 на стадион "Марадона" в събота.

Според многобройни източници, включително Скай Спорт Италия и вестник "Гадзета дело спорт", 20-годишният футболист ще остане извън игра поне един месец след контузия на мускула, която беше потвърдена след медицински изследвания във вторник сутринта. Това означава, че италианският централен защитник ще пропусне поне осем мача за бергамаските, включително четвъртфинала с Ливърпул в Лига Европа.

Първият мач ще се играе на "Анфийлд" в четвъртък, 11 април, а решаващият двубой е на стадион "Гевис" в Бергамо следващата седмица, на 18 април.

Скалвини е изиграл 34 мача във всички състезания този сезон, като е отбелязал един гол и е дал три асистенции. Той има и осем участия в националния отбор на Италия. Очаква се Берат Джимисити да замени Скалвини в сряда в първия мач от полуфиналите на Копа Италия на стадион "Франки".