Аталанта влезе в историята с убедителната победа 3:0 като гост на Ливърпул в първи четвъртфинал от Лига Европа. Бергамаските станаха едва третия тим в историята на евротурнирите, който е побеждавал на "Анфийлд" повече от веднъж с 2 и повече гола разлика. Италианците победиха с 2:0 в Ливърпул в мач от Шампионската лига през 2020 г. Така тима от Бергамо се нареди до колосите Реал Мадрид и Барселона, които са единствените други печелили поне 2 мача с повече от гол разлика на "Анфийлд".

Успехът на Аталанта дойде благодарение на два гола на Джанлука Скамакса и един на Марио Пашалич. Джанпиеро Гасперини пък показа, че италианските треньори са трудна хапка за Юрген Клоп. В последните 3 години Ливърпул е губил у дома от отбори само водени от италианци, плюс Джеси Марч, който живее в Италия.

Това е едва петата загуба на Клоп у дома в 43 мача на "Анфийлд" в Европа. Пораженията са 2:3 от Атлетнико Мадрид, 0:2 от Аталанта, 0:1 от Интер, 2:5 срещу Реал Мадрид и сега отново от Аталанта. Това може да се окаже и последния европейски мач на Клоп на "Анфийлд", ако червените не направят чудо другата седмица в Италия.