Ливърпул не показа добра игра през първото полувреме срещу Кристъл Палас и критиките към "червените" са напълно заслужени, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп. Мърсисайдци и Арсенал вече изостават с две точки от Манчестър Сити, който оглавява английската футболна Висша лига.

"Чувството е безкрайно неприятно. Не е лесно и да говоря след този мач", заяви Клоп за Sky Sports след поражението с 0:1.

"Не играхме достатъчно добре през първото полувреме. Получихме един ужасен гол, след като оставихме напълно непокрит човек във вратарското поле. Във Висшата лига не можеш да си позволиш подобно нещо. Просто нямаше отборна игра. Ако ще пресираш с 80% от силите си, то тогава изобщо няма смисъл да го правиш.

"Изглеждаше, че Къртис (Джоунс) наистина се опитва, но футболистите от първата линия стояха твърде далеч един от друг. Мака (Алексис Мак Алистър) и Уатару (Ендро) не го следваха. Не искам да соча никого с пръст обаче. Решението е да играем като отбор".

Запитан дали футболистите му просто са били уморени, Клоп отговори: "Дали Уатару и Мака са играли твърде много в последните седмици? Може би. Други футболисти се завръщат от контузии, такава е ситуацията".

Клоп добави, че Ливърпул е загубил инерция след мачовете с Манчестър Юнайтед.

"Не помогна начина, по който излязохме от този двубой. Загубихме мача за ФА Къп, а това беше като катастрофа, защото играхме много добре, но не спечелихме. След това дойде равенството, където отново доминирахме, но пак не спечелихме", каза още Клоп.

"Проблемите ни от мачовете с Юнайтед бяха коренно различни от тези, които видяхме срещу Кристъл Палас. Допускаме твърде леки голове и това е много сериозен проблем. Футболистите и аз очаквахме различна реакция.

"Ако обаче продължаваме да играем така, както играхме през първото полувреме, защо ни е да печелим титлата? Ако го правим като през второто, то тогава можем да печелим мачове. Критиките са абсолютно заслужени".