Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк очаквано бе крайно разочарован след загубата от Евертън с 0:2, която на практика ликвидира шансовете на тима за титлата. 

Червените допуснаха неочаквано поражение от градския съперник и сезонът им се разпадна само в рамките на 2-3 седмици, след като отпаднаха и от Лига Европа. 

„Разочарованието е голямо по много причини. Мисля, че всеки от нас трябва да се погледне в огледалото, да оцени собственото си представяне и да реши дали е дал всичко, което може и дали наистина искаме да спечелим титлата“ заяви бранителят. 

„Ще продължим да се борим, но с игра, при която губим единоборствата и даваме възможност на съдията на отсъжда свободни удари за противника толкова често, нямаме шанс да завършим на върха“ добави той. 

„Трудно е, но със сигурност трябва да се справим по-добре срещу опонент, който се бори за оцеляване. Пропуснахме добри положения през първото полувреме, но не бяхме на необходимото ниво. Всичко обаче започва от борбеността. Недопустимо е да завършим сезона така“ каза още Ван Дайк.