Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое вината за загубата с 0:2 от градския съперник Евертън. Поражението почти сигурно означава край на мечтите на мърсисайдци за титла на Англия и спецът заяви, че сривът е започнал от дербито с Манчестър Юнайтед (2:2). На "Олд Трафорд" гостите бяха много по-добрият отбор, но отново изпуснаха един куп голови положения, което в крайна сметка натежа.

"Разочарован съм, дори ядосан. Не бяхме достатъчно добри. Играхме така, както Евертън искаше. Те ни вкараха два гола от статични положения. При първия им гол се защитихме успешно три пъти, но въпреки това топката някак премина голлинията. Направихме им подарък. След това натиснахме и имахме най-добрия период в мача, поставихме ги под напрежение, създадохме шансове, но отново не вкарахме. По този начин има дадохме увереност".

"През второто полувреме също не бяхме на висота. Не ги поставихме под истинско напрежение и допуснахме втори гол, който според мен феновете на Евертън са виждали поне 20 пъти. Всички виждате класирането. Манчестър Сити и Арсенал трябва да имат истински срив и ние да започнем да печелим мачовете си. Мястото ни в Шампионска лига също не е гарантирано, така че просто трябва да играем по-добър футбол. Продължаваме да сме несигурни пред гола и да избързваме. Обвинявам мача с Манчестър Юнайтед за това. Изпуснахме толкова много възможности и накрая не спечелихме. Оттогава изпускаме прекалено често. Няма как да не обърнем внимание на този аспект. Не е като да сме вкарали 15 гола в последните два мача и да си кажем, че няма проблем. Поемам цялата вина за случилото се тази вечер", добави Клоп.

В класирането във Висшата лига лидер е Арсенал с 3 точки пред Ливърпул. Точно зад "червените" е Манчестър Сити с точка по-малко, но и с два мача в пасив. 

Снимка: БГНЕС