Капитанът Върджил ван Дайк все още не е получил оферта за нов договор от английския футболен клуб Ливърпул, но ще направи всичко по силите си, за да помогне на новия мениджър на мърсисайдци Арне Слот, пише агенция Ройтерс.

Ван Дайк, Мохамед Салах и Трент-Александър Арнолд ще влязат скоро в последните 12 месеца от договорите си с "червените". Нидерландецът подчерта, че "промените не са лесни", но също така увери, че вярва в клуба за вземането на правилни решения. Слот бе избран за заместник на дългогодишния мениджър Юрген Клоп, който вчера ръководи последния си мач.

"Моето бъдеще не е важно точно в този момент. Мисля си обаче, че ако някой ден стигна до подобна раздяла с Ливърпул, както го направи Клоп, няма да мога да сдържа сълзите си. Той определено ме изненада", заяви бранителят на мърсисайдци, цитиран от ДПА.

"След европейското първенство ще ни бъде нужна хубава почивка, иначе ще си навлечем проблеми през сезона. Надявам се новият мениджър да е помислил върху това. Заинтригуван съм от него и имам много въпроси. Ще видим какво ще стане, но ние ще го подкрепяме във всичко, което иска да направи.

"Трябва да останем задружни и да му дадем шанс да покаже какво е способен да направи с тази група футболисти, както и с тези, които тепърва ще идват. Всички знаят, че към Ливърпул очакванията са огромни и е важно да бъде извлечен максимумът от всеки футболист на отбора".