Ливърпул вече започна да работи по лятната си селекция, макар че сезонът във Висшата лига все още не е приключил.

Според информации на британското издание "Дейли Стар" нападателят на Куинс Парк Рейнджърс Лоик Реми и бранителят на Манчестър Сити Майка Ричардс са две от трансферните цели пред "Мърсисайдци".

Френският национал ще трябва да си търси нов отбор от лятото, тъй като неговият клуб на 99 процента ще изпадне от Висшата лига, след като вчера загуби от Стоук.

Нападателят изигра някои доста добри мачове за КПР, откакто премина на "Лофтъс Роуд".

Едва ли обаче той ще остане в отбора, ако лондончани изпаднат, както се очаква и да стане.

Той бе закупен срещу 8 милиона паунда през зимата, а интерес към него към днешна дата интерес към него проявяват Нюкасъл и Арсенал.

Ричардс пък дълго време бе контузен и е спорно, дали има бъдеще като титуляр в състава на Роберто Манчини.

Смята се обаче, че Ливърпул ще има доста сериозна конкуренция за подписа на Ричардс, тъй като Арсенал и Милан също следят ситуацията около него.

24-годишният футболист е бил препоръчан на "Росонерите" от неговия добър приятел и бивш съотборник Марио Балотели, който в момента защитава цветовете на миланци.

Арсен Венгер пък е дългогодишен почитател на бранителя, който през голяма част от кариерата си е играл на десния бек.

"Мърсисайдци" от своя страна виждат в лицето на Ричардс перфектен заместник на слагащия край на кариерата си след края на сезона Джейми Карагър.

Ако премине на "Анфийлд" вероятно той ще играе като централен защитник, каквато е и най-добрата му позиция, според бившия национален селекционер на Англия и екс-мениджър на Сити Свен Йоран Ериксон.

Трудно обаче може да се предвиди, дали Ливърпул ще може да си позволи да закупи Ричардс, тъй като "Червените" са готови да дадат едва 10 милиона паунда за него.

Днес обаче по английските медии излезе информация, че Сити иска да прибере с 8 милиона повече, за да се раздели с мощния бранител.

Името на Ашли Уилямс също е свързвано с трансфер на "Анфийлд" и не е изключено отборът да е насочи и към 28-годишния капитан на Суонзи.