Реал Мадрид стигна безпроблемно до победата с 3:1 като домакин на Расинг Сантандер и продължава да е лидер в Примера Дивисион.

Два гола за успеха реализира капитанът Раул, с което се изравни в класирането за голмайстори в първенството с Лионел Меси от Барса и Луиш Фабиано от Севиля. И тримата имат по 8 гола.

Още в 4-та минута Нистелрой подаде великолепен диагонален пас, който изведе Раул сам срещу вратаря и капитанът на Реал хладнокръвно реализира.

Треньорът на мадридчани Бернд Шустер бе направил няколко промени спрямо състава загубил срещу Вердер в сряда и между титулярите бяха Жулио Баптища и Уесли Снайдер. И именно те двамата изработиха втория гол в 10-та минута.

При една бърза контраатака Звяра изведе Снайдер зад защитата и първия удар на холандеца да бе отклонен от вратаря. При добавката от много малък ъгъл защитникът на Сантандер Серхио Санчес опита да избие от голлинията, но само довкара топката във вратата.

Раул можеше да направи резултата класически в 22 минута след като отново Нистелрой му даде добър пас. Той овладя топката на гърди, прехвърли вратаря, но от голлинията защитник изби с глава.

Гостите отговориха с 2 опасни далечни удара, но Касияс бе на поста си. След това Еби Смоларек уцели страничната греда с удар от наказателното поле.

След почивката Реал натисна в търсене на трети гол и контролираше играта. Глупава грешка на Диара обаче за малко не коства един гол във вратата на Касияс, като силния удар на Душер мина на сантиметри от гредата.

В 60 минута все пак падна третия гол за Реал. При една контраатака Робиньо бе повален на 2 метра пред наказателното поле. Зад топката застана Раул и стреляйки покрай стената вкара един от редките си голове от фаул.

Гостите обаче не се отказаха и само 2 минути по-късно върнаха един гол. Негов автор бе бившият играч на Реал Педро Мунитис. Той засече от близо центриране по земя на влезлият като резерва само минута по-рано Мохамед Чите.


В следващата атака Раул поднесе добре с глава топката на Нистелрой, но той не успя да я нацели от воле, въпреки че пред него нямаше никой.

В самия край на мача влезлия на мястото на Робиньо Робен проби по лявото крило, навлезе в наказателното поле, но се полакоми и вместо да намери съотборник стреля от малък ъгъл и вратаря изби.

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Канаваро, Пепе, Марсело, Диара (72 Гаго), Снайдер (85 Савиола), Робиньо (78 Робен), Баптища, Раул, Ван Нистелрой

Сантандер: Тоньо, Серхио Санчес (65 Моратон), Гарай, Ориол, Луис Фернандес, Душер, Колса (82 Жорди), Хорхе Лопес, Оскар Серано, Мунитис, Смоларек (73 Чите).