Реал Мадрид спечели градското дерби срещу Атлетико с 2:0 на неговия стадион "Висенте Калдерон" и продължава да води убедително в класирането на Примера Дивисион.

Раул откри резултата още в първата минута на мача, а малко преди края на полувремето Рууд ван Нистелрой вкара другия гол. Атлетико удари две греди през първото полувреме, а през второто имаше основателни претенции за дузпа.

Още преди срещата се разрази словесна война, като звездата на Атлетико Серхио Агуеро се закани да разпечата вратата на "Свети" Икер Касияс. Вратарят на Реал не беше пускал гол в мрежата си в 5 поредни кръга на първенството и аржентинецът се закани да прекъсне тази серия. Другият аржентинец в Атлетико Макси пък заяви, че отборът му ще бие с 2:0.

И наистина, Агуеро направи всичко възможно да вкара на Касияс, но стражът на Реал за пореден път изнесе фантастичен мач и запази вратата си суха. Така той продължава да гони рекорда на Сантяго Канисарес за най-много минути без допуснат гол, а Атлетико продължава да няма победа над Реал през този век.

Мачът започна по възможно най-добрия начин за Реал, като още в 32 секунда Робиньо открадна топката от Пабло Ибанес, преодоля го с елегантен финт и центрира по земя в наказателното поле, където Раул изпревари вратаря  Абиати и засече топката в мрежата.

Малко след началото Пепе, който не беше напълно здрав за този мач получи контузия и принудително бе заменен от Мичел Салгадо, а  Серхио Рамос се премести като централен защитник.

В 25 минута Агуеро се разходи между защитата на Реал и след това даде добър пас на Форлан, уругваецът отправи много мощен диагонален удар, но Икер Касияс направи поредното си блестящо спасяване.

След 5 минути и гредата помогна на Касияс, след като Тиаго мота засече с глава центриране от корнер, но топката срещна напречния стълб.

За Реал Мадрид Робиньо на два пъти бе в стрелкова позиция, но първо не успя да играе добре с глава, а след това нанесе неточен удар от 20 метра.

От своя страна без да упражнява сериозен териториален натиск Атлетико стигаше до чудесни положения. При едно центриране от фаул Серхио Агуеро стреля от 5 метра с глава, но Касияс със свръхестествена реакция изби в корнер.

Последва втора греда за "Дюшекчиите", след като Агуеро стреля технично от границата на наказателното поле към горния десен ъгъл.

И след всички тези пропуски Атлетико спокойно може да каже, че живота е несправедлив, тъй като 5 минути преди края на полувремето получи втори гол.

След центриране от корнер Рууд ван Нистелрой изпревари защитник и с ждроп-воле засече топката в ъгъла зад отчаяния плонж на Абиати.

След почивката и двата отбора започнаха по-предпазливо и в първите минути имаше само няколко не особено опасни далечни удара.

В 56 минута обаче Атлетико имаше всички основания да претендира за дузпа, тъй като в опита си да отнеме топката Мичел Салгадо много недодялано ритна глезена на Агуеро. Съдията обаче не видя добре ситуацията.

Малко след това Реал проведе бърза контраатака с далечно извеждащо подаване към Робиньо, бразилецът изведе Снайдер на стрелкова позиция, но нисичкият холандец разтресе мрежата от външната страна.

Постепенно ритъмът на игра поспадна и Атлетико не успяваше да стига до такива чисти опасности като през първото полувреме. От своя страна Реал пробваше контраатаки, но единствено Робиньо успяваше да затрудни съперниковата защита.

В последните 10 минути двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Агуеро се озова в стрелкова позиция и шутира опасно на сантиметри от страничната греда.

После вратарят Абиати не успя да улови центриране по земя на Раул и Робиньо от 3 метра засече отскочилата топка, но право във вратаря.

Атлетико Мадрид: Абиати, Переа, Пабло Ибанес, Фабиано Елер, Антонио Лопес, Гарсиа, Мота (70 Гарсия), Макси (78 Клебер), Шимао (37 Рейес), Агуеро, Форлан

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Канаваро, Пепе (15 Салгадо), Торес, Гаго, Гути (76 Баптища), Снайдер, Робиньо (86 Дренте), Раул, Ван Нистелрой