Кристиано Роналдо става днес на 26 години. Роден на 5 февруари 1985 година в Санто Антонио, квартал на Фуншал столицата на остров Мадейра, португалецът извървява пътя до една от най-големите звезди във футбола.

Кръстен на Роналд Рейгън, любимият актьор на баща му, той първоначално играе в аматьорския тим Андориня, където баща му се грижи за екипите на футболистите. През 1995 година подписва с местния Насионал, а 2 години по-късно е привлечен от Спортинг, който го забелязва по време на тридневни проби. Останалото както казват е история.

През 2003-а година Манчестър Юнайтед го купува за 12 милиона паунда, а 6 години по-късно го продава за астрономическите 80 милиона на Реал Мадрид, където в момента Кристиано не спира да бележи.

В момента обаче той изживява най-дългия си „сух” период за отбора, след като не се е разписвал вече в 4 поредни срещи. За последно вкара срещу Атлетико в реванша за Кралската купа на 20 януари, след което обаче не намери целта в мачовете с Алмерия, Майорка, Осасуна и Севиля.

Преди това на два пъти в Роналдо не бе отбелязвал в 3 поредни срещи. През миналата кампания го направи между 16-и и 18-ия кръг в първенството, а през тази не успя да вкара в първите два кръга от Примера, както и в двубой от Шампионската лига.

С 65 гола в 69 мача във всички турнири за Реал и общо 188 попадения в 392 мача в кариерата си, най-доброто пред играча изглежда, че тепърва предстои.