Валенсия - Реал Мадрид, мач от 17-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Местая", начало 22.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес
Защитници:  Рамос, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо, Йоренте, Дерик
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Иско, Ди Мария, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Хесе, Мората

Контузени: Кедира, Варан, Коентрао, Бейл

Наказан: Пепе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Валенсия в дербито на кръга в испанската Примера Дивисион. Мачът е и последният в първенството за календарната 2013-та година.

Всъщност дерби е силно казано, предвид формата на двата тима, както и резултатите в двубоите между двата тима през последните сезони.

Валенсия се намира едва на 10-то място в класирането. Реал пък няма загуба от "Прилепите" вече в 10 мача във всички турнири. В последните си 4 гостувания на "Местая" пък мадридчани са безпощадни - 4 поредни победи, в които вкараха забележителните 17 гола.

Нападението не би трябвало да е проблем и в този мач, тъй като Кристиано Роналдо се завръща след изтърпяно наказание за купата и ще бъде пределно мотивиран да се разпише. Гарет Бейл е контузен, но Карим Бензема и Анхел ди Мария са на линия, така че това не трябва да е проблем.

Карло Анчелоти обаче има известни затруднения в защита, тъй като към контузения Рафаел Варан се прибави и наказания Пепе. Ситуацията можеше да бъде дори още по-сложна, тъй като миналата седмица Серхио Рамос получи червен картон, но комисията анулира единият му жълт картон, който доведе до изгонването и така той ще може да играе.

Ситуацията във Валенсия е изключително сериозна, тъй като лошата форма доведе и до освобождаването на треньора Мирослав Джукич. Загубата с 0:3 от Атлетико Мадрид бе последния му мач начело на тима и той бе уволнен. На негово място засега е треньорът на младежите Нико Естевес. Той спечели първия си мач за купата на Испания срещу Химнастик, но Реал Мадрид е съвсем друго нещо.

Резултат: 1:3