Реал Мадрид е хвърлил око на голмайстора на световното първенство Хамес Родригес и иска да го превърне в големия си трансфер през лятото, пишат „Марка“ и „АС“.

Колумбиецът вкара 6 гола на Мондиала помагайки на отбора си да стигне до 1/4финалите на турнира и в Мадрид го считат за идеален за отбора.

Счита се, че от Монако ще искат 80 милиона евро за футболиста, но както е известно парите никога не са били особен проблем за Флорентино Перес, който рядко не получава това, което иска.

Възможно е при евентуална сделка в нея да бъдат включени някои играчи на Реал като Касемиро, Коентрао, Мората или Диего Лопес, към които френският тим проявява интерес.

Любопитно е, че през 2010-а година, преди Хамес да отиде в Порто, той е бил предложен на Реал, но тогава испанският клуб е отказал да го вземе, тъй като е искал да види как ще се развие футболиста.

В крайна сметка това вероятно се оказва грешен ход, защото Хамес се превърна в една от звездите на световните финали. Миналото лято Монако плати за него 45 милиона на Порто, а сега от „Бернабеу“ ще трябва да дадат почти два пъти повече, за да се сдобият с него.