Колумбийската сензация от Мондиала в Бразилия Хамес Родригес вече официално е футболист на европейския шампион Реал Мадрид, като новината бе потвърдена от сайта на "Белия балет".

"Реал Мадрид и Монако постигнаха споразумение за трансфера на Хамес Родригес, който подписа договор с тима за следващите шест години. Играчът ще бъде представен днес от 20:00 часа местно време на стадион "Сантяго Бернабеу", като тогава ще даде и първата си пресконференция", пише се в сайта на "Белия балет".

22-годишният атакуващ полузащитник по неофициални данни ще излезе на Реал колосалните 80 милиона евро, които ще отидат в касата на френския Монако.

Хамес спечели "Златната обувка" на Мондиала в Бразилия за голмайстор на турнира, а освен това демонстрира и страхотно представяне по време на мачовете, на своята родина Колумбия. 

Той започва своята кариера в Енвигадо, където играе от 2006 до 2008 година, след което последва трансфер в Банфийлд, където Хамес остана до 2010 година.

Кариерата му в Европа започва в Порто, където колумбиецът изкара три сезона, а през миналата година Монако го купи за 45 милиона евро и колумбиецът блесна по време на изминалата кампания в Лига 1.

През последния си сезон за "Монегаските" Хамес реализира 9 гола в 34 мача и се отчете с 12 асистенции.