Бившият бранител на Барселона Ерик Абидал изрази мнение, че неговият сънародник Карим Бензема в момента е най-важният играч на Реал Мадрид, а не суперзвездата на тима Кристияно Роналдо.

Той дори посъветва каталунците да се опитат да привлекат бившия голмайстор на Лион в редиците си и е сигурен, че той може да играе с голям успех на "Ноу Камп".

Реално погледнато обаче подобен трансфер ще бъде изключително трудно осъществим и причините за това са няколко - като се започне от забраната за трансфери на Барса и се стигне до голямата вражда между двата клуба.

Французинът иначе вкара 20 гола в 40 мача за европейските шампиони през този сезон.

"Бензема е човекът, който бих взел от Реал, ако бях на мястото на Барселона", обяви Абидал пред "Gol TV".

"Определено си мисля, че той в момента е най-важният играч на Реал".

"Ако Карим напусне "Бернабеу", Реал ще продължи да вкарва голове, но не толкова, колкото ако той играе в клуба. Той е завършен играч и другите футболисти на тима се представят добре, когато той е на терена, защото е отборен футболист".

"Поради тази причина ако зависи от мен бих го взел в отбора си и не само защото сме приятели, а защото притежава страхотни качества", завърши Абидал.

Французинът, който напусна Барса през 2013 година и премина в Монако, а след това прекрати кариерата си, прогнозира също успех с 3:1 за бившия си клуб в предстоящото "Ел Класико".

"Барса ще бие с 3:1 според мен. По мое мнение Меси, Неймар и Суарес ще отбележат головете, но ми се иска и Масчерано да вкара един", завърши той.