Бившият футболист на Барселона Рафа Маркес изрази мнение, че Кристиано Роналдо не заслужава да спечели Златната топка за 2015 година.

"Мисля, че има други футболисти , които са направили малко повече от Роналдо, за да спечелят Златната топка. Но тъй като той стана голмайстор на Ла Лига, потенциално може отново да се бори за наградата", каза Маркес пред Goal.com.

"Роналдо си има срок на годност, също както всеки един футболист. Не зная кога изтича той, но Кристиано е един от най-добрите футболисти в историята на футбола."

"Видяхме, че Кристиано не беше в състояние да поведе отбора си в някои мачове, но това не значи, че е бил маловажен. Той е съществена част от Реал Мадрид."

"Напрежението в клуб като Реал Мадрид, Барселона, Челси и Милан е много голямо и никой треньор там не може да си позволи сезон без спечелен трофей. Според мен това е причината за уволнението на Карло Анчелоти."

"Реал Мадрид не спечели Ла Лига или купата на Испания, не успя да се класира и на финала в Шампионската лига. Работата на треньора е да постига резултати и да печели трофеи", завърши Маркес.