Рафаел Варан ще бъде капитан на Реал Мадрид съвсем скоро, смята Гаел Какута, бивш съотборник на защитника от Ланс и младежките формации на Франция.

22-годишният Варан е смятан за един от най-добрите защитници в Европа, въпреки че към момента статута му е по-скоро на резерва на Пепе и Серхио Рамос. 

Въпреки това защитникът вече стана капитан на Франция, след като изведе с лентата тима си при победата с 3:0 над Армения през октомври. Така Варан стана най-младият капитан в историята на националния отбор на Франция. 

Новото попълнение на Севиля Какута, който бе съотборник на Варан в Ланс, е категоричен, че бъдещето пред защитника е повече от светло. 

“Варан има всичките качества, които са необходими да бъде капитан на Реал Мадрид един ден. Познавам го много добре - двамата започнахме заедно в Ланс. Бяхме неразделни в гостуванията ни. И двамата сме от Лил и въпреки че той е по-млад от мен, вече се чуват много хубави неща за него”, каза Какута пред “Ас”. 

“Рафаел е централен защитник, но може да играе и като полузащитник. Когато дебютирах за Франция, той също беше в състава и щом го видях, вече знаех, че ще бъде топ играч. Не съм изненадан от постиженията му досега. 

Той е много умно момче, знае как да гони целите и съм сигурен, че ще бъде капитан на Реал Мадрид един ден”, добави Какута.