Новото попълнение на Реал Мадрид Данило хвърли кърпата на десните бекове в клуба. Бразилецът ще спори за титулярното място с Дани Карвахал и Алваро Арбелоа.

Данило беше привлечен за 31.5 млн. евро от Порто още през март и вече чака с нетърпение започването на подготовката за новия сезон.

„В момента съм трети избор за десния бек. Карвахал и Арбелоа са извоювали позициите си и аз трябва тепърва да се боря“, заяви Данило пред „Марка“.

Защитникът призна, че е говорил със звездата на Барселона Неймар заради своя избор. „Играх с него в Сантос няколко години и се разбирахме добре. Приятели сме. Той знае много добре, че всеки сам трябва да избере бъдещето си, така че уважава решението ми да премина в Реал“, каза още Данило.

Бразилецът призна, че вече е говорил с треньора си Рафаел Бенитес. „Говорих с него по телефона. Обясних му как върви възстановяването ми. Освен това си поговорихме за бъдещите предизвикателства.

Беше кратък разговор, но той ми показа, че държи на мен и съм много доволен от това. Всеки футболист трябва да се чувства ценен и желан. Нямам търпение да играя за Реал Мадрид, най-големият клуб в света. Това е съвсем различно измерение. Постоянно трябва да даваш най-доброто от себе си. Мечтата ми се сбъдна“, каза още Данило.