Реал Мадрид очаквано си осигури услугите на вратаря на Еспаньол Кико Касия, който официално преминава в Кралския клуб. 

На специална пресконференция президентът на тима от Барселона Жоан Колет, а и самият футболист потвърдиха за сделката. Цената му е 6 милиона евро, а договорът е за 5 години, като той се завръща в клуба, където бе като юноша. 

„Това е труден момент за мен, тъй като напускам отбор, в който се чувствах отлично, но това е шанс, който не мога да изпусна. Надявам се, че феновете ще ме разберат. Гордея се, че бях част от Еспаньол” заяви Касия, за когото клубът му ще получи 6 милиона евро. 

„Започва нов етап от кариерата ми и се надявам, че той ще бъде много ползотворен и ще му се насладя. Не очаквах подобен шанс, затова искам да го използвам. Страшно съм ентусиазиран и се радвам, че всичко се уреди, за което съм много благодарен на Еспаньол, който ще остане в сърцето ми” добави той. 

„Футболистът разговаря с нас в продължение на няколко дни и ни каза, че това е възможност, която не иска да изпусне. Помоли ни да постигнем споразумение, но мога да кажа, че не очаквахме да го загубим” заяви президентът на състава от Барселона Жоан Колет. 

С идването на Касия Реал си осигурява още един добър вратар, така че спокойно може да изчака с трансфера на Давид де Хеа и да го привлече през следващото лято без пари, тъй като договорът му с Юнайтед тогава ще изтече.