Швейцарският национал Рикардо Родригес се зарадва, че Волфсбург привлече брат му, но сега може да се окаже, че двамата ще бъдат заедно съвсем малко време. 

Според вестник „Марка“ футболистът попада сериозно в плановете на Реал Мадрид, който търси солиден играч за лявата зона на отбраната си. 

Кралския клуб разполага с Марсело на позицията, но вторият играч за нея Фабио Коентрао определено не е убедителен, а освен това и често се контузва, което също е проблем. 

През миналия сезон португалецът записа само 17 мача за Реал, а слуховете, че ще бъде продаден са отдавна, което е много вероятно да се случи това лято, макар и да не е много лесно да му са намери отбор. 

Хосе Луис Гая бе считан за най-добрата опция за негов заместник, но младокът преподписа с Валенсия. Така тимът трябва да обмисли други варианти, сред които най-добър е на Рикардо Родригес от Вълците. 

Той е все още на 22 години, но играе много силно за отбора си и записа 17 гола и 15 асистенции в последните две години, което се нрави на испанския тим. Въпреки че германците ще поискат около 30 милиона евро за него, това може да се окаже и много добра инвестиция от Реал.