Легендарният нападател на Реал Мадрид Раул Гонсалес официално потвърди, че след края на сезона в Северноамериканската лига ще прекрати кариерата си. 

Информация за подобна възможност се появи по-рано тази седмица в испанските медии и сега тя бе потвърдена от 38-годишния футболист, който носи екипа на Ню Йорк Космос. 

„Когато подписах с Ню Йорк Космос миналия декември казах, че към края на годината ще преосмисля положението си и ще реша дали ще продължа да играя. Смятам, че сега е правилният момент да спра. Ще завърша обаче кампанията напълно концентриран и искам да помогна на отбора си да спечели титлата. Това решение не бе лесно, тъй като футболът е бил неизменна част от живота ми толкова дълго време“ заяви Раул. 

„Благодарен съм на всички, които ме подкрепяха през кариерата ми и очаквам с нетърпение да изиграя последните си мачове с екипа на Ню Йорк Коспос в следващите седмици“ добави той. 

Отборът му вече си гарантира участие в плейофите за титлата, като заема първо място в общото класиране. „Раул е една от иконите на футбола. Знаех, че идвайки тук той ще ни донесе много, но определено надмина очакванията. Той винаги ще остане част от семейството на Космос“ заяви треньорът на отбора Джовани Саварезе.