Реал Мадрид почти си осигури първото място в група А на Шампионската лига, след като с доста късмет измъкна 1:0 срещу Пари Сен Жермен на „Сантяго Бернабеу“. 

Французите бяха по-добри през повечето време, като особено до почивката изпуснаха няколко добри положения. 

Кралския клуб като цяло не бе убедителен, но резервата Начо наказа грешка на вратаря на гостите, а след това Белите удържаха аванса си. Играта им обаче бе далеч от впечатляваща и критиките на Рафа Бенитес едва ли ще бъдат спестени. 

Испанците имат 10 точки след 4 мача, докато ПСЖ остава със 7 и само чудо може да свали Реал от първата позиция в групата. 


В съставите нямаше изненади. За домакините стартираха очаквано Кейлор Навас и Рамос, а Хесе започна в атака. За гостите триото в атака бе впечатляващо – Кавани, Ди Мария и Ибрахимович. 

Още в 3-ата минута гостите поискаха дузпа. Кавани бе изведен отляво, а той успя да нахлуе в наказателното поле, където падна след съприкосновение с Рамос. Положението бе съмнително и реферът замълча. 

Френският шампион определено стартира със самочувствие и доминараше в първите минути, макар че реално добрите положения липсваха. Гостите обаче получиха удар, след като Марко Верати получи контузия след съприкосновение с Роналдо и бе заменен от Адриен Рабио. 

В 21-ата минута ПСЖ отново бе близо до гол. Серж Орие проби отдясно и върна топката към границата на наказателното поле, където Матюиди стреля, но право в тялото на Навас, който изби. Малко след това Ибрахимович бе намерен на двайсетина метра от вратата и не се колеба да завърти топката към далечния ъгъл, но тя премина на сантиметри от целта. 

Атаките на Реал не бяха много в това първо полувреме. Свободен удар на Роналдо бе спасен от Трап. От подобна ситуация Ибра отново бе близо, но отново малко не му достигна. Последва смяна и за Реал, след като Начо замени Марсело, но това се оказа брилянтен ход. 

Само 2 минути след влизането си в игра защитникът се оказа герой, макар и при странни обстоятелства. Кроос стреля отдалеч, след което топката бе отбита нависоко и се насочи към аутлинията, където Начо я достигна и стреля от въздуха. Вратарят Трап сбърка, като реши да излезе и бе преодолян с удар по диагонала – 1:0 за Реал. 

Почти веднага след това гостите отвърнаха. Максуел отлично овладя на гърди и стреля от въздуха, но топката се отби от гредата. Гостите продължиха да натискат, но до почивката не успяха да стигнат до гол. 

След паузата ситуацията не се промени особено, въпреки опитите на домакините да задържат повече топката. ПСЖ продължаваше да бъде опасен и в 48-ата минута Ди Мария успя да се измъкне и да стреля, но отново право в тялото на Навас. 

Реал отговори с далечен шут на Иско, при който се получи рикошет в Давид Луис и това можеше да заблуди Трап, но германецът все пак реагира и изби. Французите обаче продължаваха да действат много настоятелно и да държат под напрежение защитата на домакините. 

Все пак Белите бяха по-сигурни в отбраната през втората част, а и контрите им не бяха за подценяване. В 73-ата минута влезлият от пейката Лукас Васкес намери Иско на далечната греда, той стреля в близкия ъгъл, но Трап реагира отлично и изби с крак в корнер. 

В 78-ата минута Навас спаси Реал. Ди Мария опита да го изненада от корнер, но костираканецът реагира. Реал отговори с положение пред Кроос, чийто диагонален шут бе избит от Трап. 

В 89-ата минута късметът отново покри домакините. ПСЖ спечели свободен удар пред дъгата и Ди Мария завъртя добре топката над стената, но тя се отби от напречната греда. Това се оказа решаващо, защото след това до повече добри ситуации не се стигна и Реал стигна до успеха. 

Реал Мадрид – ПСЖ    1:0

1:0    Начо 35

Реал М: Навас, Данило, Рамос, Варан, Марсело (33 Начо), Кроос, Касемиро, Модрич, Иско (82 Ковачич), Хесе (63 Лукас Васкес), Роналдо
ПСЖ: Трап, Орие, Силва, Давид Луис, Максуел, Мота, Верати (17 Рабио), Матюиди (75 Лукас Моури), Кавани, Ди Мария, Ибрахимович