Нападателят на Франция и Реал Мадрид Карим Бензема е признал, че е бил в ролята на посредник в опита за изнудване на съотборника му в националния тим Матьо Валбуена. Това заявили пред агенция АФП хора близки до разследването. 

Футболистът помогнал за връзката между своя приятел от детинство Карим Зенати, който заедно с още трима души, опитали да шантажират Валбуена със сексуален запис. 

Преди дни Бензема прекара 24 часа в ареста във Версай и въпреки твърденията, че е невинен, той все пак признал в един момент, че има известно участие в аферата, макар и като посредник. 

„Разочарован съм от действията на моя приятел Зенати, защото аз се грижих за него докато бе в затвора, а и извън него. Аз трябваше да подхвърля това, което се случва на Валбуена, но не съм имал намерения да облагодетелствам Зенати. Шокиран съм, тъй като му вярвах“ споделил Бензема пред разследващите. 

Те записали разговор между него и Зенати, който доказва участието на футболиста в престъплението, така че сега ше бъде крайно интересно какво ще се случи оттук-нататък с него.