Терористичните атаки в Париж вдигнаха на крак полицията в цяла Европа и естествено предвид предстоящото супердерби Реал Мадрид – Барселона, в испанската столица искат да са сигурни, че всичко около мача ще бъде наред. 

Двубоят както обикновено е обявен за такъв, който носи висок риск, но този път мерките за сигурност ще бъдат още по-сериозни. Още от днес около „Сантяго Бернабеу” започват да патрулират полицаи, които ще следят внимателно околните паркинги за подозрителни автомобили. 

В района ще има и кучета, които са обучени да подушват експлозиви, а в деня на мача ще бъдат направени три кръга на сигурност, през които ще трябва да преминат феновете, преди да стигнат до трибуните. 

„Както обикновено ще обърнем сериозно внимание на нивата на сигурността, но много повече време ще бъде отделено в претърсване на хората. Дори сандвичите трябва да бъдат проверявани” заяви местен общински съветник, след като по време на сблъсъка Атлетико – Бенфика, почитателите на португалския тим внесоха фойерверки обвити като сандвичи. 

Засега не е ясна точната бройка на служителите на реда, но със сигурност ще бъдат много, като ще има и доста цивилни, които ще следят за подозрителни лица.